Luleå: Protest mot nedskärningar

Måndag den 24 november anordnade Socialistiska Studenter, Rättvisepartiet Socialisterna (rs) och Elevkampanjen en protest utanför kommunfullmäktige i Luleå mot de nedskärningar som hotar skolan.
Flygblad delades ut till dem som gick in, och protestlistor med drygt 1500 namn lämnades över till kommunalrådet Karl Petersen.

Socialdemokraterna hävdar att elevminskningen är orsaken till nedskärningarna, men besparingarna är större än det minskade elevantalet. Det förklarar inte heller varför man skär ned på förskolan, där antalet barn ökar och inte heller i grundskolan sker några dramatiska elevtapp. Orsaken är istället den alltför låga budgeten, som delvis orsakats av felprioriteringar i lyxprojekt som Coop Arena, det avtalet måste nu rivas upp!
Luleå kommun drabbas dessutom av sämre ekonomi i finanskrisens spår. Men skolan är inte ansvarig för den ekonomiska krisen, och därför är det helt orimligt att den ska betala! Om det finns 1500 miljarder kronor att ge till bankerna, så finns det resurser för att garantera en bra
skola också.

Nu behövs det en bred kampanj för att stoppa skolnedskärningarna. Fackföreningar, personal, elever och föräldrar måste organisera stora protester för att stoppa nedmonteringen av skolan.
Det finns inte heller något som heter "den sista nedskärningen". Om denna nedskärning får genomföras så kommer det bara att rulla på med nedskärningar på flera områden, när den ekonomiska krisen blir djupare. Men den offentliga sektorn är inte ansvarig för krisen, och ska inte heller betala för den!

Johanna Evans
SST Luleå

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0