Demonstration: stoppa utvisning till Afghanistan

Idag skulle Socialistiska Studenter delta i en demonstration och blockad för att stoppa utvisningar till Afghanistan. Flera föreningar, flyktingorganisationer, Rättvisepartiet Socialisterna, Ingen Illegal och vänsterpartiet hade mobiliserat för att stoppa utvisningar av unga afghanska män.

60 personer hade tagit sig till Kållered för att stoppa utvisningarna. Men på plats får vi veta att flyktingarna hade hämtats 2 timmar tidigare än planerat. Anledningen är att vänsterpartiet hade lämnat in en demonstrationsansökan vilket lett till att polis viste om blockaden som skulle ske och hämtade flyktingarna i förväg.

Socialistiska Studenter protesterar mot detta rent ut sagt idiotiska agerande från vänsterpartiet. Ska man stoppa en utvisning kan man inte i förtid kontakta polisen det förtår ju alla utom vänsterpartiet tydligen.
Socialistiska Studenter tror inte att detta var ett medvetet sabotage av vänsterpartiet, men utan tvekan fick det negativa konsekvenser för de män som utvisas till krigets Afghanistan.

SST kräver:
Stoppa utvisningarna - återinför asylrätten
Sverige ut ur Afghanistan
Inget stöd till USAs krig

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0