Vägra Kallas Hora

Vägra Kallas Hora
Vägra Kallas Hora är en viktig kampanj som Elevkampanjen driver och som nu får stöd av Socialistiska Studenter.
Elevkampanjen har en lång tradition och lärdommar av kamp mot sekuella trackasserier på skolor och vi ska ta med oss dem till univercitet och högskolor. Socialistiska studenter säljer också Vägra Kallas Hora handboken som getts ut i fyr upplagor.

Vi är unga tjejer och killar som kämpar för tjejers rättigheter och mot sexuella trakasserier på skolorna och univerciteten. Vi kämpar mot slakten på kvinnodominerade arbeten i vården, skolan och omsorgen. Vi driver också kamp mot porrindustrin. Sedan 1999 har Vägra Kallas Hora organiserat hundratals elever på skolföreläsningar och demonstrationer, som till exempel på Bagarmossens skola i Stockholm och Storvretsskolan i Tumba där elever samlades på skolgården på internationella kvinnodagen år 2000 och år 2001 för att kräva mer resurser till skolan. Vi har lektioner och föreläsningar på skolor.
Det finns en beskrivning som alla håller med om, att om en tjej har haft sex med flera killar så får hon dåligt rykte och kan bli horstämplad. Samtidigt som en kille som har haft sex med flera tjejer blir sedd som erfaren och attraktiv. Detta måste vi kämpa emot.
Våra porrblockader och demonstrationer riktar sig till vanliga arbetare och ungdomar. Vi samlar och stärker de som vill göra något och protesterna har haft effekt. Våra antiporr-aktioner stängde porrklubben Afrodite i Holmsund utanför Umeå. Porren är ingen obscen avvikelse på skumma bakgator utan den är rotad i den moderna ekonomin.
Socialistiska Studenter och Elevkampanjen säger att det visst finns pengar för att återanställa elevvårdande personal och ge resurser till skolorna, men att de ligger i de rikas fickor. Nedskärningar på kvinnoarbeten och i vården bär ansvar för den minskade jämställdheten. För att nå en verklig jämställdhet så krävs en omvandling av samhället, en kamp för socialism.


 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0