1000 studenter demonstrerade i Göteborg

Björklund backar efter studentuppror då 1000 studenter demonstrerade i Göteborg. Studentkårens slutsatts ”det lönar sig att kämpa”.

Över 1000 studenter samlades igår utanför Chalmers och demonstrerade mot utbildningsminister Jan Björklunds besök. Studenternas missnöje riktade sig mot regeringens direktiv som kallas ”jaga fusket” men innebär att studenter vid tekniska högskolor i hela landet jagas. Direktivet innebar att samtliga studenter vid tekniska högskolor skulle betala tillbaka 6000 kronor till CSN för denna termin.

Bakgrunden till studenternas protester är lätt att förstå. Då studenterna skulle betala tillbaka 6000 kronor för att CSN ansåg att de inte var heltidsstuderande, för att högskolorna ökat takten och gör en termins högskolepoäng på 17 veckor istället för 20.

Men det handlar inte om mindre studier utan om att studenterna läser nu 1,75 högskolepoäng i veckan i 17 veckor istället för 1,5 i 20 veckor.

Jan Björklund blev ställd över studenternas ilska och demonstrationens storlek och meddelade efter sitt möte med studentkåren och rektorer att det blir en omedelbar lagänding och att studenter inte ska behöva betala tillbaka.

- Socialistiska Studenter ger sitt fulla stöd till dessa protester, säger Amer Mohammed Ali, tidigare Chalmersstuderande.

Detta visar att kamp lönar sig och studenter borde organisera sig i fler frågor somkan förbättra situationen, inte minst vad gäller utbildning och bostader.

Socialistiska Studenter Göteborg


Kommentarer
Postat av: write my essay

Students should try to solve such problems with using other ways. It's not very good as for me.

2011-11-25 @ 15:32:31
URL: http://essaywritingservices.org/prices.php

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0