GNMR hedrade Kristallnatten

De kalla vindar vi känner idag är ingenting mot de isande högervindarna som drar över Europa där rasistiska partier vinner mark som ett resultat av ekonomisk kris och nedskärningar, så öppnades demonstrationen mot rasism och högerpolitik av Tamineh Mammustafa. Demonstrationen organiserades av GNMR- Göteborgs nätverk mot rasism.

Första talare var Carolin Holmgren från Socialistiska Studenter.
- Kampen mot rasism sker inte en dag, vid ett speciellt klockslag, den sker varje dag. Varje dag knyter unga näven på sin skola, varje dag knyter arbetare näven på sin arbetsplats och i sina bostadsområden mot rasism och högerpolitik.

Oförskämmt försökte några liberaler från Göteborg mot rasism ropa i högtalare på andra sidan torget för att avbryta talen trots att deras utlysta demonstration började först 15 min senare.  

Demonstrationen ställde sedan upp med facklor, röda fanor och banderoller. 250 personer tågade sedan med GNMR. ”Kampen fortsätter rasismen ska stoppas”, ”den som flyr har inget val, ingen människa är illegal” ekade talkörerna ned för Avenyn.

Nere vid Storan fortsatte sedan talen.
Martin från Revolutionära Fronten talade om behovet av den antirasistiska rörelsen.

Minela Mahmutovic talade för Rättvisepartiet Socialisterna.
- Det är arbetarrörelsens främsta uppgift att slå tillbaka rasismen. De som bär ansvaret för rasismens framsteg är högerpolitiken. De främlingsfientliga partierna är ett symtom på högerpolitiken. Ni som inte organiserat er, gör det, ta kamp för ett socialistiskt och antirasistiskt samhälle.

Följande talare var Maja från Ramma.
 
- Högerpolitik och liberalism skapar rasism. Klasskamp och solidaritet är dess bästa fiende sa Maja från Ramma som avslutade med orden
- inte ett skott inte en ruta, kamp mot rasism och högerpolitik.    

Tofigh Mohammadi från Flyktingars riksorganisation talade om asylsökandes situation idag och om behovet av internationell solidaritet.

Senad  Kadic talade för Arbetarmakt.

När GNMRs demonstration plockat ihop marscherade liberalerna förbi. GNMRs är det ledande antirasistiska nätverket i Göteborg som flera gånger stoppat Sverigedemokrater och nazister, demonstration var klart antikapitalistisk och visade på ett tydligt sätt hur rasism och nazism kan stoppas. 

GP


Kommentarer
Postat av: essay writing

All people should help to each other. In this case society will have less problems.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0