SMR bortkörda av hundratals antirasister

I lördags kördes den så kallade svenska motstånds rörelsen SMR bort från Göteborg av hundratals antirasister. Det var runt 13.00 som ett tjugotal nazisterna dök upp i centrala Göteborg för att dela flygblad och hålla torgmöte där de hettsade mot invandrare och kommunister.

Snabbt började folk samlas runt dem för att protestera. Socialistiska Studenter var en av de organisationer som deltog i protesten. När nazisterna började att ropa "döda dom röda" och "sverige åt svenskarna" anslöt sig snabbt fler till protesten mot nazisterna.
Som mest deltog nära 1000 personer. Efter två timmars protest hade nazisterna gjort flera utfall och attacker mot förbipaserande men polisen lät nazisternas möte fortgå. Då beslöt sig antirasisterna för att själva stoppa torgmötet. Flera hundra personer omringade brunnsparken, stängde bron och blockerade nazisterna. De stod nu helt isolerade och överröstades av talkörer "inga nazister på våra gator".
Efter en timmas blockad där över 400 personer deltog valde polisen efter misslyckade försök att stoppa antirasisterna att bussa iväg nazisterna. Detta var en stor seger och omkring 200 personer dansade i brunnsparken med talkörer som "inga gator inga tor9g - åt nazister i Göteborg" "kampen fortsätter nasismen ska stoppas"

Socialistiska Studenter Goteborg


Början av protesten, snabbt efter detta korkades hela vägen igen av antirasister som protesterade mot SMR.


Hela gatan utanför Nordstan var helt bockerad, på andra sidan brunnsparken stod många fler. Nazisterna stoppade


Brunnsparken fylldes av antirasister. De tidigare så stålta nazisterna har nu vecklat ihop fanorna och skriker inte längre


Andra sidan bron SST banderoll i fronten av blockaden. Nazisterna bussades sedan iväg av polisen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0