SSTs tal från Asylrätts demonstration 090226

SOCIALISTISKA STUDENTER GBG: FÖRSVARA ASYLRÄTTEN

I Sverige har vi en flyktingpolitik som visar en total brist på respekt för mänskliga rättigheter. Staten utvisar kvinnor till länder som Sudan där könsstympning sker, HBT människor till länder som Iran där misstänkte homosexuella avrättas, och – som vi såg för två veckor sedan – 50 kurder till Bagdad, en av världens minst trygga städer och inte ett ställe där kurder välkomnas. Migrationsverket vågar inte skicka sin egen personal dit, så pass farligt är det, men det är andra regler för icke-svenskar förstås, deras liv är mindre värda enligt migrationsverket.

De påstår att homosexuella i Iran kan gömma sin läggning, att kvinnorna kan ta hand om sig själva i Sudan. Tänk om man sa detta till en svensk i Sverige, du får skylla dig själv för att du blir diskriminerad/utsatt – Vem skulle stå för det!
Gång på gång bekräftas regeringens åsikt att mänskliga rättigheter gäller endast för svenskar. Och det ser vi återigen i moderaternas nya förslag att kunna dra tillbaka medborgarskap, för att skaffa en andraklass medborgare som inte har samma rättigheter som infödda svenskar. Det kallas för apartheid och det uppfanns i Sydafrika.

Och så ser vi tydligt att Moderaterna försöker låna sverigedemokraternas politik för att vända bort blicken från den ekonomiska krisen, att de försöker sätta skulden på flyktingar när det är politikerna som har gjort fel. Men det är samma regering som ger sitt stöd till arbetskraftsinvandring i form av lönedumpning som missgynnar invandrare såväl svenskar. Och samitdigt som Sverige tackar ja till slavarbetare från Östeuropa så massavisar vi människor till Iran, Irak, Afghanistan, Sudan,m.fl. där krig pågår, där folk blir utsatta för attentator dagligen. Folk som går miste om sitt liv om vi inte hjälper dem, de som är mest i behov av det. Var ligger mänskligheten i det, frågar jag?

 Asylfrågan är så pass mycket viktigare än politikiska spel, det handlar om människors liv.  Politikerna ser bara namn på papper och vill inte se människorna, de bryr sig inte helt enkelt. Hur många av dem har någonsin varit på flyktingförvaret i Kållered där vi var för 2 veckor sen och vittnat en utvisnings terror? Hur många av de vet hur det är att leva under ständigt hot från staten, att tvingas fly från sitt hemland för att sedan tvingas gömma sig i ett annat hotfullt land – Sverige.

Vi samlas här idag för att kräva en flyktingpolitik som är rättvis, som är human, som respektera ALLAS mänskliga rättigheter.

Asylrätten får inte vara ett politiskt vapen utan det är en grundläggande rättighet.

Jalla, jalla, asylrätt åt alla!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0