Göteborg: 100 demonstrerade med Socialistiska Studenter

På lördagen samlades ett hundratal demonstranter i Brunnsparken under parollen ”Frige alla politiska fångar”, ”Stoppa avrättningarna”, ”Stöd arbetar- och studentkampen”.

Demonstrationen organiserades av Irans Socialitiska Studenter med stöd av Rättvisepartiet Socialisterna. Under en och en halv timma framfördes tal och appeller från 15 olika talare.

”Vi ger vårt fulla stöd till de arbetare och studenter som i Iran i miljoner har gått ut på gatorna mot regimen. Det är rädslan för massrörelsen som lett till statens brutala represson. Vi kräver att samtliga politiska fångar släpps, vi kräver ett stopp på avrättningarna”, sa Kristofer Lundberg Rättvisepartiet Socialisterna.

”De som fängslas, torteras, avrättas eller mördas i Iran är unga som kämpar för jämlikhet och demokratiska rättigheter”, sa Anahita Hossein socialistisk student från Iran.

- Den kapitalistiska Islamiska Regimen, en av historiens mest förtryckande regimer, har alltid använt avrättning för att stabilisera sig själv och sitt styre. Inför den sjunde december, som betecknas som studenternas dag i Iran, har den Islamiska Regimen arresterat en mängd studentaktivister på universitet tvärs över landet, Pardis Rahmanfard Socalistiska Studenter.

Parisa Nasrabadi socialistiska studenter Iran, talade om avrättningarna av politiska fångar och de organiserade mord som den islamiska republiken gjort sig skyldig till.
Parisa poängterade den repression som arbetare och studenter drabbats av, framförallt de två senaste veckorna.

Golnaz Khajegiri ochså hon från Socialistiska Studenter läste revolutionära dikter från Iranska martyrer.

SST Göteborg


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0