Utvisning stoppad

Socialistiska Studenter deltog när Asylrörelsen mobiliserade för att stoppa en utvisning i kållered utanför Göteborg. Det blev ytterligare en delseger i kampen för asylrätten. Musa Rezai släpptes ur förvaret och hans utvisning avblåstes.

Musa skulle utvisas klockan 15.00 men Asylrörelsen mobiliserade för att stoppa detta.

Socialistiska Studenter fanns med från klockan 13.30 med asylaktivister från flera organisationer för att stoppa utvisningen. Samtidigt hade överklagan lämnats in på morgonen samma dag.

Strax därefter kommer polisen ut och meddelar att de avblåser utvisningen, de läser också upp Migrationsverkets beslut och visar upp det. Det var överklagan som gått igenom och någon blockad behövde aldrig sättas i verket.

– Jag vill tacka er alla, alla ni som möjliggjort att jag har fötts på nytt, det känns som jag fått ett nytt liv, säger Musa Rezai tacksamt.

SST Göteborg


Kommentarer
Postat av: Gerd P

Det var Migrationsdomstolen som beslutade att gå emot Mígrationsverkets avvisningsbeslut och släppa Musa Rezai -man överklagar från Migrationsverket till Migrationsdomstolen. Domstolen ogillade Migrationsverkets beslut och hänvisade ärendet tillbaka till Migrationsverket för Ny Prövning. Det betyder att han kommer att kunna överklaga till Migrationsdomstolen igen ifall han skulle få avslag en gång till.

2010-10-26 @ 01:24:33

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0