Bostad åt alla

Dyra studentlägenheter


Efterfrågan på studentlägenheter är stor. Beroende på vart du hade tänkt bo så varierar väntetiden mellan ett år till fyra. Nu har det byggts nya studentlägenheter i vattentornet på Guldheden. Men de kommer att bli stans dyraste för studenter.


En etta på 28 kvadrat och med kokvrå kommer att kosta 4465 kr, el och varmvatten inte inkuderat. Denna etta kommer att bli den billigaste i vattentornet. Ska du ha en tvåa med kokvrå på 39 kvadrat kommer det att kosta dig 6393 kr, även här ingår inte varmvatten och el.  Och nyligen beslutade byggnadsnämnden om ytterligare 310 studentlägenheter i samma prisklass. Enligt undersökningar som Chalmers har gjort så är 5000 kr en tusenlapp för mycket för studenter. Hyran och bostadsbristen tvingar många studenter att bo ihop.


-Ingen vanlig student har råd att bo i de nya studentlägenheterna, säger John Tumpane från socialistiska studenter. Det blir inte mycket över från studielånen efter att ha betalat hyran. Jag känner många som jobbar extra på nätterna eller tar uppehåll just för att klara sig. Det drabbar ju deras betyg. Skolan blir snart bara för eliten med rika föräldrar.

Socialistiska studenter har en grupp på Chalmers tekniska högskola och drar nu igång en kampanj.


Amer Mohammed Ali
SST-Göteborg


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0